Til fire personer
Ingredienser: 1 spsk neutral olie (fx raps eller solsikke)
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 lille stykke frisk ingefær (ca. 2 cm), revet
2 gulerødder, skåret i skiver
6–8 små nye kartofler, skåret i halve eller kvarte
250 g. tørrede Ingrid-ærter (fx fra
Pure Dansk) - Skal udblødes dagen før og koges møre inden retten laves
400 ml grøntsagsbouillon
1 dl kokosmælk
2 spsk mild karrypulver
1 spsk soyasauce
1 tsk sukker (kan udelades)
1 spsk majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand (valgfrit, til jævning)
Salt efter smag
Serveres med ris
Fremgangsmåde: - Varm olie i en gryde og sautér løg, hvidløg og ingefær i 2–3 minutter, til løgene er klare.
- Tilsæt karrypulver og rør i 1 minut.
- Kom gulerødder, Ingrid-ærter og kartofler i, og rør rundt.
- Hæld bouillon, kokosmælk, soyasauce og sukker i gryden.
- Bring det i kog, skru derefter ned og lad det simre under låg i ca. 15–20 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Hvis saucen ønskes tykkere, tilsæt udrørt majsstivelse og lad småkoge et par minutter.
Smag til med salt.